Estas aqui
Home > Empresas > Galgo Medical crea un software pioner pel tractament de pacients en cas d'atac de cor

Galgo Medical crea un software pioner pel tractament de pacients en cas d'atac de cor

  • L’empresa ha tancat acords amb hospitals punters d’Estats Units, Alemanya i Brasil per a la seva validació clínica i posterior comercialització
  • Galgo Medical va aconseguir una ronda d’inversió d’1M€ arran de la seva participació al Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ 2015, que posa en contacte emprenedors amb inversors. La nova edició del Fòrum tindrà lloc el pròxim 14 de juliol

L’empresa catalana de software mèdic Galgo Medical ha llençat una aplicació pionera, amb el nom d’ADAS-VT, que facilita el tractament dels pacients en cas d’atacs de cor. El nou software permet als especialistes poder comprendre ràpidament quines cicatrius s’han generat en el pacient i millorar el procés d’ablació amb catèter, que fa que el cor recuperi la sincronia en el batec.   Galgo Medical ha accelerat el desenvolupament dels nous productes des que va tancar a finals del 2015 una primera ronda d’inversió d’1 M € amb el fons Inveready.

Segons Antoni Riu, director general i co-fundador de Galgo Medical, “la participació al Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ va ser el detonant d’aquest acord. El Fòrum ens va proporcionar l’espai per trobar-nos amb Inveready, que ens va dir que els interessava el nostre projecte i en uns dies ho vam lligar tot”.  

L’empresa ha tancat recentment acords amb hospitals punters d’Estats Units (John Hopkins a Baltimore, i Hospital de la Universitat de Pennsylvania a Filadèlfia), Brasil (Instituto do Coraçao a Sao Paulo) i Alemanya  (Leipzig Herzzentrum) per fer avaluar la nova tecnologia. Fins ara ja hem aplicat el software amb èxit en 350 pacients, i tenim una desena d’hospitals de tot el món interessats en adquirir-lo”, explica Riu.  

Galgo Medical també està en converses amb grans fabricants de productes mèdics (com els catèters) perquè puguin comercialitzar el seu software. Creada fa tres anys com a spin-off de la Universitat Pompeu Fabra i de l’Hospital Clínic de Barcelona, l’empresa té un equip de 15 persones i ha facturat 500.000 l’últim any, una xifra que preveu mantenir enguany. “Desenvolupem serveis a mida per a empreses en termes d’imatge mèdica. El salt en la facturació arribarà quan iniciem la comercialització dels nostres productes propis”, apunta Antoni Riu.

Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ  
El Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ ( http://accio.gencat.cat/forum-inversio) celebrarà enguany la seva 21a edició el dijous 14 de juliol a les 9:30 hores a l’Auditori Axa de Barcelona. Al Fòrum s’han seleccionat 21 projectes d’emprenedors catalans que busquen finançament, i que es presentaran davant un auditori d’inversors. Els projectes s’estructuren en tres categories: ciències de la vida i la salut, TIC i altres tecnologies. El públic podrà votar i escollir els finalistes.  

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.  

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer en la web de la Generalitat de Catalunya 

Top